Volvo XC60 är nu intelligentare än någonsin

Volvo XC60 är nu intelligentare än någonsin

  • Nyheter
  • Volvo XC60 är nu intelligentare än någonsin
Volvo XC60 MY22

Årets facelift av Volvo XC60 är här

Volvo Cars introducerar en rad uppgraderingar av sin ikoniska mellanstora SUV, XC60, inklusive tillägg av företagets nya Android-baserade infotainmentsystem med inbyggda appar och tjänster från Google. Det gör Volvos bästsäljare smartare än någonsin.

Det intuitiva infotainmentsystemet erbjuder kunderna oöverträffad anpassning och anslutning, som förbättras ytterligare genom införandet av ett helt nytt Digital Services-paket.

Kärnan i Digital Services-paketet är tillgången till Googles appar och tjänster*, som tillhandahåller handsfree-assistans med Google Assistant, klassledande navigering via Google Maps och ett brett ekosystem av inbyggda appar i bilen via Google Play.

Genom att abonnera på ett Digital Services-paket får kunderna tillgång till alla tjänster och funktioner som ingår i paketet. All hårdvara som krävs för att köra tjänsterna finns redan i bilen, och alla data som krävs ingår i paketet**.

Volvo först ut att integrera ett Android-baserat system

Volvo Car Group är det första företaget som samarbetar med Google för att integrera ett Android-baserat infotainmentsystem med appar och tjänster från Google. Efter flera år av nära samarbete mellan de båda företagen blev helt elektriska XC40 Recharge den första Volvon att utrustas med detta system.

Detta gör XC60 till nästa steg i en kontinuerlig utrullning av Android-baserade infotainmentsystem i Volvobilar, något som ytterligare förbättrar SUV:en som är en storsäljare år efter år.

I mer än ett decennium har XC60 legat i toppskiktet i segmentet med den hårdaste konkurrensen på marknaden. Bilen har varit Volvo Cars bästsäljande modell sedan 2009, och fram till 2020 hade över 1,68 miljoner*** exemplar sålts världen över.

Bara under 2020 såldes nästan 200 000 XC60, vilket motsvarar nästan 29 procent av Volvo Cars totala försäljning. Mätt i marknadsandelar var XC60 den populäraste bilen i segmentet mellanstora premium-SUV:ar i Europa och modellen knep en topp 5-placering i samma segment globalt.

Smart säkerhet i fokus

Med en vinst i kategorin Årets bil 2018 som en av sina främsta prestationer har XC60 lovordats och vunnit priser i kategorier i allt från design till säkerhet det senaste decenniet.

När det gäller säkerhetsuppgraderingar kommer XC60 nu att vara utrustad med Volvo Cars senaste ADAS-sensorplattform (Advanced Driver Assistance Systems), ett modernt och skalbart aktivt säkerhetssystem som består av en rad radarenheter, kameror och ultraljudssensorer.

Plattformen möjliggör utveckling och införande av aktiva säkerhetssystem i XC60, såsom detektering av medtrafikanter, automatisk bromsning och undvikande av kollisioner. Plattformen möjliggör även mjukt förarstöd från stillastående upp till motorvägshastigheter via funktionen Pilot Assist.

Subtila förändringar av exteriören

Medan det sker stora och djupgående förändringar hos XC60, har företagets designers också gjort ett antal subtila förfiningar av exteriören, inklusive en ny grill, nya stötfångare fram och nya exteriörfärger och fälgar.

Nya material i interiören, inklusive lyxiga läderfria alternativ samt textilklädseln City Weave som tillval, ger kunderna nya möjligheter att sätta sin personliga prägel på bilen.

Produktionen av XC60 modellår 2022 kommer att starta i slutet av maj.