Tommy Hägg är en av Bil-Nilssons verkliga trotjänare. Med 25 år på företaget är han en av dem som varit längst i byggnaden.

Om det finns en speciell Bil-Nilsson-anda förkroppsligar Tommy Hägg den. Med sin noggrannhet, servicekänsla och positivitet är han en uppskattad kollega, alltid med ett skämt på lager.
– Tjötet med gubbarna (kollegorna, red.anm.) är det som får mig att gå till jobbet på bra humör. Det är go stämning och jag gillar att skoja till det samtidigt som jag gör mitt yttersta för att det ska gå bra för Bil-Nilsson, säger Tommy Hägg.

Kärleken ledde honom till Bil-Nilsson

När Tommy var 24 år lämnade han landsbygden och flyttade till Alingsås. Anledningen: han hade träffat den stora kärleken i form av blivande frun Linda. I samma veva sökte han jobb som bilmekaniker på Bil-Nilsson. Sedan 1995 har han varit både Linda och Bil-Nilsson trogen.
– Jag och Linda träffades på hotellet i Alingsås. När vi flyttade ihop bodde vi i lägenhet uppe på Kvarnberget. Men jag saknade ett garage och gillade inte all asfalt, som den landsbygdspöjk jag är, säger han.
2000, när sonen Karl (som blev 35 000:e barnet i Alingsås) var ett år, köpte paret villan på Ryttaråsvägen lite utanför Alingsås. Där fick Tommy äntligen sitt efterlängtade garage.

Endurofrälst

Gräsmattor, grusytor och skog hade lyst med sin frånvaro sedan den idylliska uppväxten ute på landet i Ljurhalla. Där växte sig vänskapsbanden starka med vännerna. Nu ses de kanske en gång om året men då är det som att tiden har stått stilla.


Utöver vänskapen och de rullande västgötska r:en fick han också med sig ett starkt motorintresse som han delade med sin storebror Roger (som också jobbar på Bil-Nilsson).
– Jag började köra moped i skogarna redan som femåring. Som 16-åring tog jag lätt mc-körkort och körde enduro. Det blev en del tävlingar mellan att jag var 18 och 24, säger Tommy.
Tommy berättar att åren efter 24 blev hektiska med jobb och familjebildande i form av två barn. Det skulle dröja till 2012 innan han tog upp enduron igen. I dag är endurosnacket ett stående inslag i veckan med flera av kollegorna som också kör.
– Det är görskoj att köra i skogen. Jag har haft landsvägscyklar och allt möjligt men det är alltid enduron som jag kommer tillbaka till. 

Vad är tjusningen med sporten?

– Att försöka köra så fort som möjligt i utmanande terräng med lera, sten och berghällar. Variationen i körningen är fantastisk, säger Tommy.
Men trots att all körning görs i skogen hinner han inte njuta av naturen.
– Det skulle vara när man vilar i depån i så fall. När man kör får man fokusera på att ta sig fram, annars kan det gå illa. Det är lättare när jag springer vid Laggarebacken eller kör mountainbike.

Ny roll

Tommy Hägg började som bilmekaniker på Bil-Nilsson, men har även hunnit med att jobba i kundmottagningen, med reservdelar och i skadeverkstaden. I vintras klev Tommy in i en ny roll på Bil-Nilsson. Efter några år som skadecoach var det dags att återvända till reservdelsavdelningen där han numera är lagerchef. Övergången till de nya arbetsuppgifterna har gått som smort.
– Kent (Hammar) och Johan (Stål) är görduktiga så det är aldrig några bekymmer. Det har hänt en hel del sedan 2012, när jag var där senast, så utmaningen ligger mer i att lära mig alla nya regler. Där får jag stor hjälp av mina kollegor, säger Tommy Hägg.

Tommy Hägg

Ålder: 49 år
Familj: Frun Linda, barnen Carl, 21 och Eva, 17.
Roll på Bil-Nilsson: Reservdelsansvarig
Bor: I villa lite utanför Alingsås

Text: Christoffer Hiding

Läs mer:

Möt Åsa Schardt – bland fjälluft och verkstadsgolv
Möt Anders Eggelind – yrkesmusikern som blev säljare
Möt Hampus Nilsson – lämnade dansbandslivet för att bli familjefar
Möt Anna Stålberg – Alingsås första kvinnliga bilförsäljare
Möt Josefine Simon – med passion för bilar
Möt Lisa Johansson – Töllsjös Maradona

Just nu har vi kampanjpriser på en rad modeller:

Nya Renault Clio
Nya Renault Captur
Nya Renault Zoe
Volvo V90 Cross Country Edition

Intresserad av att köpa ny bil? Kontakta oss!