Gör din nästa service på vår bilverkstad

Bil-Nilssons bilverkstad vill ge bästa möjliga bilservice

Bil-Nilsson är auktoriserad bilverkstad för Volvo, Renault och Dacia. Vi vill kunna ge dig femstjärnig service varje gång du lämnar in bilen hos oss. Boka bilservice genom att klicka här eller ta kontakt med din personliga servicetekniker.

Har du råkat ut för en skada som till exempel stenskott eller parkeringsskada? Då ber vi dig att boka tid hos vår skadeverkstad>

Vill du veta mer om våra auktoriserade verkstäder? Klicka på någon av knapparna nedan.

Fördelarna med en auktoriserad bilverkstad

Våra tekniker är utbildade för att ta hand om just din bil. Med gedigen utbildning i ryggen tar de sig an de problem du kan tänkas ha.

Här är fördelarna med att lämna in bilen till vår bilverkstad:

Utbildad personal på Volvo, Renault och Dacia

I vår bilverkstad jobbar endast utbildade tekniker. Vi låter regelbundet våra servicetekniker gå nya utbildningar. Genom detta säkerställer vi att de alltid är uppdaterade med den senaste kunskapen. Vår samlade kunskap om våra märken blir därmed heltäckande.

Dessa utbildningar är ett av kraven för att få räkna sig som en auktoriserad bilverkstad. Du kan också lita på att Bil-Nilsson alltid har de senaste uppdateringarna till din bils programvara.

Bilverkstad på Bil-Nilsson
Originaldelar på Bil-Nilssons bilverkstad

Alltid originaldelar

Vi ersätter alltid gamla delar med nya originaldelar. Vi har också specialverktygen och rätt utrustning för att kunna utföra ett bra jobb. 

Stämpel i serviceboken

Den dag du ska sälja är en stämpel från en auktoriserad bilverkstad guld värd. Det ökar nämligen andrahandsvärdet. Regelbunden service i vår bilverkstad kan också förhindra att små problem med tiden blir större problem. Vår samlade kunskap och erfarenhet gör att vi lättare hittar de mindre felen på bilen.

detaljbild renault bilverkstad
Personlig servicetekniker Jocke Svensson på Bil-Nilssons bilverkstad

En personlig servicetekniker

Hos oss kan alla få en personlig servicetekniker. Det innebär att samma person tar hand om din bil varje gång du lämnar in den hos oss. För att det ska bli extra smidigt bokar du tiden direkt hos teknikern. När du kommer till oss för din bokade tid lämnar du nyckeln till din tekniker som är på plats i bilverkstaden från 7 till 16.

Din personliga servicetekniker svarar på frågor och hjälper dig att boka eventuell hyrbil under servicetillfället. När servicen är klar hämtar du nyckeln av teknikern och går igenom vad som är gjort.

Jobba i vår kundlounge medan du väntar

På andra våningen hittar du vår kundlounge med avskärmade skrivbord där du kan arbeta medan du väntar på din bil.

Kundloungen nås lättast via trappan till vänster i Renaultavdelningen av bilhallen.

Bil-Nilssons kundlounge

Frågor och svar om bilservice

Först och främst tittar någon av våra tekniker i vår bilverkstad på delar av bilen som är känsliga för slitage. Vilket arbete som ska utföras avgörs av bilmodell, ålder på bilen och hur många mil den rullat på vägarna.

Teknikerna har hjälp av serviceprotokoll och vi följer alltid tillverkarens riktlinjer och rekommendationer. Det absolut vanligaste momentet är byte av oljefilter och oljebyte.

Att serva bilen är viktigt, både för dig och dina medtrafikanters säkerhet. Vi kan i tidigt skede upptäcka sådant som kanske leder till haveri. På så sätt kan vi undvika framtida jobbiga och farliga situationer.

Det beror på. Faktorer som hur många mil du kör och hur gammal bilen är spelar så klart in. Vi rekommenderar att serva den i vår bilverkstad en gång om året för att bilen ska få en god livslängd och fungera som den ska. Kör du många mil på vägarna kan det vara värt att fundera på kortare serviceintervall än ett år.

I din bil finns en servicelampa som tänds när det är dags. Den tar hänsyn både till tiden och körd sträcka.

En anledning till service varje år är att motoroljans egenskaper försämras. Byter man den en gång om året försäkrar man sig om att bilen har fina förutsättningar att må bra. Man skulle kunna se motoroljan som bilens blod.

En service görs förebyggande för att inget skall hända. En reparation görs när något redan har gått sönder. En service är alltså inget som märks för dig som kund, men är en förutsättning för att bilen ska vara hel och fin under en lång tid. Sedan kan det alltid ske oförutsedda saker, men risken för att något ska gå sönder blir mindre.

Priset varierar per service. En enkel service med byte av motorolja är billigare än en service som innehåller kamremsbyte. Ju mer avancerad service, desto mer kostar den. 

Enklast är att skaffa ett serviceavtal hos oss och få en månadskostnad.

Våra tekniker svarar gärna på frågor

Boris Moreno

Servicetekniker Volvo

Stefan Lennstrand

Servicetekniker Volvo

Hampus Smids

Servicetekniker Volvo

Eddie Jogén

Servicetekniker Volvo

Joakim Svensson

Avancerad felsökningstekniker Renault & Dacia

Felix Svensson

Servicetekniker Volvo

Rasmus Järnström

Servicetekniker Volvo

Ludwig Gustafsson

Servicetekniker Renault & Dacia

William Vårhall

Servicetekniker
Till toppen av sidan