Renault koldioxidneutralt senast 2050 - Välkommen till Bil-Nilsson

Renault koldioxidneutralt senast 2050

  • Nyheter
  • Renault koldioxidneutralt senast 2050
Renault Megane Evision

Renault koldioxidneutralt senast 2050

Renaultkoncernen åtar sig att uppnå en noll koldioxideffekt fram till 2050 i Europa. År 2030 är målet att minska koldioxidutsläppen med 50% jämfört med 2010.

– Vi har aldrig gjort det officiellt tidigare, men många har förväntat sig det av oss, säger Renaults nye vd Luca De Meo under en presskonferens på Renaults digitala evenemang eWays.

Renaults vd Luca De MeoLuca De Meo presenterade även två nya elfordon under presskonferensen. Renault Mégane eVision och Dacia Spring Electric. Två modeller som ska ta Renaultkoncernen ett steg närmare hållbarhetsmålet.

Mégane eVision bygger på den helt nya CMF-EV-plattformen där man har lyckats få modellen 15 centimeter kortare men fortfarande behåller samma inneutrymmen som nuvarande Méganemodeller.

Konceptbilen som presenterades vid mässan har ett futuristiskt utseende och enligt Luca De Meo kommer inte allt för stora ändringar göras när den produktionsklara modellen lanseras.

– Den produktionsklara modellen kommer se ut som konceptbilen till 95 procent.

Dacia Spring Electric

En annan modell som kommer börja produceras under 2021 är Dacia Spring Electric, med målet att göra elmobilitet tillgängligt för alla. Siktet är inställt på att under 2021 leverera Europas billigaste elbil.

Frågor? Ta kontakt med oss...