Vårt erbjudande

Bil-Nilsson i Alingsås är auktoriserad återförsäljare av Volvo, Renault och Dacia personbilar och lätta transportbilar. Utöver försäljning av nya och begagnade bilar erbjuder vi följande:

  • Service och reparationer – auktoriserad bilverkstad för Volvo, Renault och Dacia
  • Butik – reservdelar, tillbehör etc.
  • Däckcenter med däckhotell
  • Skadeverkstad/Skadecenter
  • Biltvätt och bilvård
  • Drivmedel (bensin, diesel och E85) samt spolarvätska på obemannad Tanka-station.
  • Hyrbilar

Om du väljer att betala hos oss med Bil-Nilssonkort har du 10% rabatt i vår verkstad och även andra erbjudanden kopplade till kortet. Du som har Bil-Nilssonkort har rabatt även på Tvätta och Tanka.

Välkommen!

Historik

Ett bolag med starka traditioner

Bil-Nilsson i Alingsås AB fick namnet den 1 januari 1982 då Anders och Peter Nilsson köpte anläggningen på Gamla Göteborsvägen där bland annat Stures Bowling & Sportbar idag huserar. Dåvarande ägare var Bil & Truck som idag heter Bilia. Innan dess drevs företaget från Drottninggatan av familjen Karlborg. När företaget bytte namn till Bil-Nilsson och bröderna Anders och Peter Nilsson tog över verksamheten hette storsäljaren Volvo 240. Volvo 760 hade precis lanserats och snart kom 740 och blev ett komplement till 240.

Ursprungligen sålde bröderna Nilsson huvudsakligen Renault. Deras stora framgångar med det franska märket i Dalsland och norra Bohuslän belönades med erbjudande att köpa anläggningen i Alingsås där man förutom Renault också sålde Volvo. 1987 gick bröderna skilda vägar. Anders blev kvar vid anläggningen i Alingsås. 1990 blev något av en milstolpe i bolagets historia då den nya anläggningen vid Stråhles Allé invigdes i september. Under senare år har Bil-Nilsson adderat  flera varumärken till verksamheten. Hösten 2009 plockade man upp Dacia som är ett lågprismärke, lanserat och helägt av Renault.

Miljö & kvalitet

Vår miljöpolicy

Bil Nilsson i Alingsås AB bedriver verksamhet som omfattar försäljning av nya och begagnade bilar, service/reparation, biluthyrning, tvätt av nya och begagnade bilar, butiksförsäljning av bildelar och drivmedelsförsäljning, däckservice med tillhörande däckhotell. Vårt miljöarbete är inriktat på att successivt minska vår miljöpåverkan genom bestämda mål och aktiviteter.
Som stöd och hjälp för vår miljöpolicy har vi ISO certifiering enligt 14001 och biltvätten är Svanen-märkt.

Vår kvalitetspolicy

Bil-Nilsson i Alingsås AB har som övergripande målsättning att vara ett serviceföretag i mästarklass. Det definieras av stabila processer, ordning och reda som leder till hög kvalitet i utförda arbeten och hög stabil servicegrad gentemot våra kunder. Hög tillgänglighet och enkelhet i kommunikation med oss som företag. Syftet med detta är att skapa kundlojalitet genom ett upplevt värde för pengarna och förtroende för företaget och dess tjänster/produkter. Som stöd och hjälp för vår kvalitetspolicy har vi ISO certifiering enligt 9001.

Våra sekretessregler vid kontrollarbete

All information som erhålls och skapas när kontroll- arbete genomförs hanterar vi under sekretess. Information lämnas endast ut till fordonets ägare eller brukare.

Undantag för ovanstående sekretessregler gör vi endast om myndigheter begär ut information och som kan styrka att de enligt lagstiftning har rätt att få ut information om kontrollerat fordon.

Innan information lämnas ut till myndigheter informerar vi fordonets ägare eller brukare om vilken information som kommer att frisläppas om detta inte hindras av särskild lagstiftning.