Renault Trafic, Master, Kangoo
Renault transportbilar Kangoo, Trafic, Master

Transportbil efter dina önskemål

Transportbil anpassad efter dina önskemål

Affären börjar hos dig.

Vad behöver du?

Transportbilsaffären kan upplevas komplicerad för många kunder. Vilken leasing skall vi ta? Hur gör vi med försäkringen och serviceavtal? Kan jag lyfta hel eller halv moms?  Hos oss kan ni slappna av och fokusera på det ni är bra på så tar vi hand om resten. Låt era önskemål bli verklighet när det kommer till bilinredning, flak, skåp, kåpor, liftar och belysning.

Trygghet genom hela ditt bilägande

När ni köper transportbil hos oss kommer ni även få en kontakt på verkstaden så att ni känner er trygga vad gäller service och underhåll. Ingenting är omöjligt för oss när det kommer till transportbilar. Om ni behöver boka tid hos våra servicetekniker eller prata med vår transportbilssäljare slå gärna en signal eller maila oss. Kontaktuppgifter finner ni nedan.

Stora Mellby Rör är nöjda med helhetslösningen från Bil-Nilsson

Mikael Persson på Stora Mellby Rör mellan två Renault Trafic

När Stora Mellby Rör skulle gå över från att köpa till att leasa sina bilar föll valet på Bil-Nilsson. Helhetslösningen var avgörande och i dag ser man bilarna som sina främsta reklampelare.

1944 startade Stora Mellby Rör. Då sysslade man med att dra in centralvärme och vatten till husen ute på landsbygden. I dag försöker man göra det på ett så energieffektivt sätt som möjligt – och ett tungt jobb med mycket installationer i gjutjärn har nu blivit lättare med plast som främsta material. Mycket har hänt sedan Karl-Erik Andersson grundade företaget, både i världen och i Stora Mellby Rör.

Det anrika bolaget är något så ovanligt som medarbetarägt. 30 av de 40 anställda är delägare. En av dessa, ekonomiansvarige Mikael Persson, har varit med sedan 1980.

– Det är väldigt positivt att driva företag på det här sättet. Fler känner sig delaktiga och tar ansvar, säger han.

Tack vare företagets storlek sitter Stora Mellby Rör och dotterbolagen Alingsås Rör samt Stora Mellby Rör i Trollhättan på en bred kompetens, säger han.

– Den är vår stora styrka.

Under åren har företaget byggt upp ett stort nätverk av kunder från Lerum i syd till Trollhättan och Lilla Edet i norr.

– Vi har närmare 6000 återkommande kunder, och det är ett kvitto på att vi gör ett bra jobb, säger Mikael Persson.

Mikael Persson framför en Renault Master

Starkt helhetskoncept

Sedan 2015 är Bil-Nilsson en viktig samarbetspartner. Tidigare hade Stora Mellby Rör ägt sin vagnpark men efter en omvärdering för fem år sedan bestämde man sig för att börja leasa. Man tog in offerter från sju olika företag och valet föll till slut på Bil-Nilsson.

– Det var inte bara priset som avgjorde utan hela konceptet. Vi fick ett bra intryck av säljaren.

Vad i konceptet föll ni för?

– Det lokala och den fina helhetslösningen med en stor serviceverkstad om det skulle hända något, säger han.

Mikale Persson framhåller också hämta-lämna-servicen som Stora Mellby Rör använder sig av.

– Den är värd mycket. Tidigare körde vi själva in bilen på service och det tog tid, säger Mikael och fortsätter:

– Det värsta som finns är när killarna står still och inte har verktygen. Nu kan vi planera verksamheten på ett bättre sätt. Det är positivt för lönsamheten.

Stora Mellby Rör leasar 27/28 Renault transportbilar. Efter fem år eller 10 000 mil är det dags att plocka ut nya.

– Den stora fördelen med leasing är att vi alltid har fräscha och fina bilar ute. De är den bästa reklampelaren för Stora Mellby Rör. Vår logga syns i hela regionen och alla känner till oss. Det är kanon!

Byggnaden där Stora Mellby Rör huserar

Frågor? Ta kontakt med oss...

[wmts id="8581"]