Köpa och byta däck i Alingsås - Välkommen till Bil-Nilsson

Däck

  • Däck

Rätt däck för just din bil

Med rätt däck får du en bättre körkänsla och lägre bränsleförbrukning. Dessutom är det viktigt för dig och dina medtrafikanters säkerhet. Besök oss på Bil-Nilsson i Alingsås när det är dags att byta däck. Vi har lång erfarenhet av däck & hjul, kan din bil och vet vilka däck som passar. Vi säljer däck i alla prisklasser till samtliga bilar från varumärken som Nokian Tyres, Michelin, Pirelli och Continental.

Utnyttja gärna möjligheten att betala ränte- och avgiftsfritt på fyra månader med ditt Volvo/Renault/CarPay-kort.

Våra däcktjänster

Däckbyte

Vi hjälper dig att skifta till sommar- eller vinterhjul. Tänk på att du får extra bra pris med Volvo/Renault/CarPaykort.

Pris per skifte 395:- (med CarPay-rabatt 295:-)

Loading wheel change...
För Volvoägare:

Ibland kan en varning dyka upp efter hjulskifte om att kontrollera och kalibrera däcktryck. Det löser du med några enkla knapptryck. Ladda ner din manual här och följ instruktionerna:

Kalibrering liten Sensusskärm

Kalibrering stor Sensusskärm

Kalibrering Googleskärm

Hjulskifte vinterdäck

4-hjulsinställning

Med rätt hjulinställning förlänger du livslängden på dina däck och ökar både säkerheten och komforten. Även väggreppet ökar när hjulen har rätt vinkel vilket ger minskad risk för vattenplaning. Vid en hjulinställning ingår mätning av vinklar fram och bak samt justering efter behov.

Pris: 1095:-

Däckhotell

I samband med hjulskifte kan du välja att förvara dina hjul på vårt däckhotell för att slippa lagra dem hemma. Då ingår att vi förvarar dina hjul i trygg och säker miljö.

När det är dags att byta hjul nästa gång finns de redan på plats, hjulen är tvättade och lufttrycket är kontrollerat. Det innebär att när du kommer har vi gått igenom dem och undersökt att de är i bra kondition.

Anser vi att du bör byta ut däcken ringer vi dig i god tid innan säsongen.

Hjulskifte ingår när du har dina hjul på vårt däckhotell.

Pris per säsong: 895:- (med Volvokort 795:-)

Däckshop

Vi erbjuder ett brett utbud av däck. Klicka på knappen nedan för att komma till vår däckshop.

Bil-Nilssons däckhotell i Alingsås

Regler för vinter- och sommardäck

Dubbdäck får vanligtvis användas mellan den 1 oktober och den 15 april.

Mellan den 16 april och 30 september är det förbjudet att använda dubbdäck förutsatt att det inte är vinterväglag.

Mellan den 1 december och den 31 mars är det lag på att använda vinterdäck (dubb- eller friktionsdäck) om det är vinterväglag ute. 

Med vinterväglag menas om det är snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägbanan.

Sommardäck på personbilar måste enligt lag ha minst 1,6 mm mönsterdjup. Vi rekommenderar minst 3 mm för din säkerhet.

Det är lagkrav att vinterdäck på personbilar ska ha minst 3 mm mönsterdjup. Men vi skulle rekommendera nya däck när däcken har 4–5 mm mönsterdjup.

Våra däcktekniker

Richard Samuelsson, däcktekniker på Bil-Nilsson

Richard Samuelsson

Hur ser din bakgrund ut?

– Jag jobbade som lagledare på Saab i Trollhättan i 16 år, därefter på däckstället i Loo i två år. Nu har jag varit på Bil-Nilsson de senaste sex åren.

Varför sökte du dig till Bil-Nilsson?

– Det är ett större företag och jag såg det som mer utmanande.

Vad är det bästa med att jobba här?

– Det bästa är arbetskamraterna, att det finns mycket att göra och att jobba med olika märken.

Viktigaste när man ska byta däck?

– Det viktigaste är att välja bra premiumdäck. Bromsegenskaperna och väggrepp är överlägsna de billigare sorterna. Vill man ha en säkrare bil så ska man definitivt välja ett premiumdäck.

Rasmus Järnström, däcktekniker på Bil-Nilsson

Rasmus Järnström

Hur ser din bakgrund ut?

– Jag kommer direkt från Alingsås yrkesgymnasium där jag pluggade personbil i tre år. På Bil-Nilsson började jag sju dagar efter studenten och har varit här i två år nu.

Vad gör man som däcktekniker?

– Det kan vara allt från att byta däck på en hoverboard till balanseringar, hjulinställningar, punkteringar och byta däck på vanliga bilar.

Varför blev du däcktekniker?

– Pappa har alltid jobbat med däck, så sedan jag föddes har jag varit med och blivit inspirerad. Här på bygget är det kollegorna som är det bästa!

Våra varumärken

I Nokian Tyres utbud finns innovativa premiumdäck

Nokian Tyres

Nokian Tyres är världens nordligaste däcktillverkare och blev först i världen med att tillverka vinterdäck 1934. Företaget är särskilt känt för sina innovativa vinterdäck med goda testresultat. Hållbar säkerhet och miljövänlighet under hela livscykeln står i centrum för företagets personbilsdäck och tunga däck.  Idag sysselsätter Nokian Tyres runt 4 700 personer.

Michelin

Historien om Michelin startade 1889, då Edouard och André Michelin etablerade företaget i Clermont-Ferrand i Frankrike. Kort efter sökte bröderna sina första patent – det avtagbara däcket. Idag är Michelin en av världens ledande däcktillverkare. Michelin är ett stort globalt företag med över 115 000 medarbetare. I Norden jobbar cirka 200 personer för Michelin.

Många förknippar också Michelin med restaurang- och hotellguiden Guide Michelin. Den kom ut för första gången 1900 i Frankrike av bröderna Michelin i syfte att hjälpa bilister att hitta rätt väg, få service till bilen och ett hotell att sova på.

Michelin är kända för sina högkvalitativa däck
Pirelli har 40 års erfarenhet inom premiumdäck

Pirelli

Pirelli har 40 års erfarenhet inom premiumsegmentet och driver på utvecklingen inom produktteknologi. Redan 1872 grundades Pirelli i Italien och finns för närvarande i 160 länder på jordens alla fem kontinenter. 37 000 personer jobbar på Pirelli.

Continental

Tyska Continental grundades i Hannover 1871 och är ett multinationellt företag som tillverkar säkra, effektiva och prestandainriktade däck för personbilar, kommersiella fordon och tvåhjulingar. 

Continental driver på för en hållbar utveckling av branschen. 2018 öppnade företaget laboratoriet ”Taraxagum Lab Ankalm” som odlar och förädlar gummi-maskros, som ett alternativt råmaterial till gummiträdet. Syftet är att ta steg i riktning mot ett miljövänligt bildäck.

Tyska kvalitetsdäck från Continental
Maxxis logga

Maxxis

Maxxis bildades i Taiwan 1967 och har över 30 000 anställda världen över. Produkterna, som testas med nitisk noggrannhet, distribueras i cirka 180 länder. Maxxis är bland annat leverantör av originalmonterade bildäck till Ford, GM, Toyota, Nissan, Volkswagen, Mitsubishi och Hyundai i Asien.

BFGoodrich

BFGoodrich startades av Benjamin Franklin Goodrich 1870 som Nordamerikas första gummifabrik. Tidigt hakar företaget på biltåget och blir däcktillverkare. 1903 korsar den allra första bilen, en A-ford, kontinenten från öst till väst med däck från BFGoodrich.

Företaget är känt för sina slitstarka däck i rallysammanhang med över 45 års erfarenhet av motorsport och 15 Dakar-vinster.

BFGoodrich slitstarka däck är populära i rallysammanhang
Nokian Nordman har däck som funkar bra i nordiska förhållanden

Nokian Nordman

Nokian Nordman går att lita på i alla förhållanden. De slitstarka däcken är inte rädda för årstidsvariationer. Nokian Tyres tekniska lösningar, beprövade i dagligt bruk, garanterar ett bra pris/kvalitetsförhållande samt säkra köregenskaper.

Gislaved

1905 producerade Gislaved Sveriges första bildäck. Och när den första Volvon rullar ur fabriken i Lundby 1927 har den däck från Gislaved på. Innan 1950 såldes det miljonte däcket – och 44 år senare blir Gislaved en del av jätten Contintental, som specialist på nordiska vinterdäck.

Gislaved är en svensk tillverkare av däck

Kontakta oss

William Andersson, bildelar

William Andersson

Butik bildelar

Rasmus Järnström däcktekniker

Rasmus Järnström

Däcktekniker

Richard Samuelsson däcktekniker

Richard Samuelsson

Däckcenter

Kent Hammar bildelar

Kent Hammar

Bildelar

Johan Stål bildelar

Johan Stål

Bildelar

Tommy Hägg

Tommy Hägg

Reservdelsansvarig