Bemannad biltvätt i Alingsås - Välkommen till Bil-Nilsson

Biltvätt

En Volvo kör igenom biltvätt

Bemannad biltvätt centralt i Alingsås

Tvätta är Volvohandelns egna tvättanläggningskoncept som ger dig 20% rabatt på tvätt när du betalar med Volvo-/Renault-/CarPaykort (ord. pris 229kr).

Med rabatten betalar du endast 183 kr och får en manuellt avspolad bil av utbildad personal samt bilen tvättad i vår tvättgata.

Självfallet kan du som inte har en Volvo eller Renault också nyttja anläggningen. Det går också bra att skaffa CarPaykort utan kostnad och därmed få rabatten.

Ansök på carpay.se eller prata med personen i kassan för hjälp.

Svanenmärkt biltvätt

 Bil-Nilssons tvätt är både miljövänlig och ger ett bra resultat på några minuter.

Med vår Svanenmärkta tvätt gör du enkelt nytta för miljön.

Öppettider

Vardagar 07.00–18.00 (förutom ons: 07.00–17.00)

Lördagar 10.00–14.00

Söndagar 11.00–15.00

Bil-Nilssons biltvätt är svanenmärkt

Därför ska du tvätta bilen på en biltvätt

Biltvätt manuell avspolning

En bil som tvättas på gatan släpper ut 10 gånger så mycket skadliga ämnen jämfört med en bil i en Svanenmärkt biltvätt. Vår tvätt renar och återanvänder stora delar av vattnet och har oljeavskiljare samt slambrunn.

När du tvättar bilen på asfalterad mark är risken stor att vattnet för med sig föroreningar i form av olja, tungmetaller och rester från rengöringsmedlen. Det riskerar sedan att rinna ut i våra sjöar där flera av dem är dricksvattentäkter. Varje år orsakar smutsigt vatten skada på natur, djur och människor.

En enkel miljöinsats är alltså att tvätta bilen hos oss.

Förutom en insats för miljön sparar du också tid – i vår biltvätt blir bilen ren på bara några minuter.

Alingsås kommun vädjar till allmänheten att inte tvätta bilen så att förorenat vatten rinner ut i dagvattensystemet, se information här.

Biltvätt manuell avspolning

Varför tvätta bilen på vintern?

Kanske känner du att det inte är någon idé att tvätta bilen på vintern. Den blir ju smutsig mer eller mindre direkt när man lämnar tvätthallen, tänker du.

Men faktum är att bilens livslängd ökar om du tvättar den regelbundet. Saltet från vägarna gör nämligen att bilen och lacken slits snabbare.

Låt alltså inte smutsen sitta kvar för länge. På sikt kan det leda till en rostig bil – och det mår varken din bil eller plånbok bra av.

Hur ofta ska man tvätta bilen?

Vi rekommenderar att tvätta bilen minst en gång i månaden, och gärna en gång i veckan på vintern. På så sätt håller du bilen fräsch längre.

Så går en biltvätt till hos oss

Vår biltvätt ligger till vänster om parkeringen sett från infarten till Bil-Nilsson.

Gå först in genom dörren till hyrbilar för att betala.

I tvätten blir bilen manuellt avfettad och avspolad av utbildad personal. Detta löser upp olja, asfalt och annan smuts som är fet.

Därefter går bilen in i tvätten med mjuka fiberdukar som schamponerar bilen. Ingen risk för repor i lacken alltså. Bilen sköljs sedan av och går igenom torken.

På andra sidan har du en ren bil. Allt detta på bara några minuter.

Svanenmärkt biltvätt

  • Bemannad
  • Avfettning
  • Mjuka borstar
  • Tork

183:-*

*Med Volvo/Renault/CarPay-kort. Ord. pris 229 kr.