Transportbilar från Renault

Renaults transportbilar anpassade efter dina önskemål

Affären börjar hos dig, vad behöver du?

Bil-Nilsson erbjuder ett brett utbud av transportbilar från Renault. Valen är många, och vi vet att transportbilsaffären kan upplevas komplicerad för dig som kund.

  • Ska man köpa eller leasa?
  • Hur gör man med försäkringen och serviceavtal?
  • Kan man lyfta hel eller halv moms?
  • Vilken inredning kan man få?

Vår transportbilssäljare Robert Linnerborg hjälper dig med dina frågor.

Hos oss kan du slappna av och fokusera på din verksamhet så tar vi hand om resten. Vi hjälper dig gärna att uppfylla dina önskemål när det kommer till bilinredning, flak, skåp, kåpor, liftar och belysning.

Trygghet genom hela ditt bilägande

Att äga transportbil ska vara enkelt. När du köper eller leasar din bil hos oss får du en kontakt på verkstaden som vi kallar för Personlig servicetekniker.

Detta för att du ska känna dig trygg vad gäller service och underhåll.

Slå gärna en signal eller mejla oss om du behöver boka tid hos våra servicetekniker eller prata med vår transportbilssäljare.

Kontakta Robert

Robert Linnerborg

Säljare transportbilar

Vårt utbud av transportbilar

Oavsett om du är hantverkare, driver en butik eller kanske har ett bageri så har Renault en transportbil för dig.

Bilarna kan konfigureras på detaljnivå i hundra versioner – allt från inredning till motor.

Målet är att underlätta för din verksamhet varje dag. 

Nya Renault Kangoo

Nya Renault Kangoo

Nya Renault Kangoo vann prestigefyllda titeln International Van of the Year 2022. I konkurrens med 14 andra transportbilsmodeller gillade juryn Renault Kangoo bäst. Denna innovativa modell går bland annat att få med marknadens största sidodörr (1,46 m), kallad Open Sesame, och har 11 förarassistanssystem.

Nya Renault Express

Nya Renault Express

Lastvolymen på Express är på 3,3 kubikmeter och har en lastlängd på 191 cm, vilket ger klassens bästa förhållande mellan lastlängd och total längd. Express lastvikt är på upp till 600 kg.

Renault Kangoo

Nya Renault Kangoo E-Tech Electric

Kangoo E-Tech är den smidiga transportbilen driven helt på el. Räckvidden är på 230 km på en laddning enligt WLTP. Välj mellan två eller fem platser. Lastutrymmet är på mellan 2,4 och 4,6 kubikmeter.

Nya Renault Trafic

Nya Renault Trafic

Mellanvarianten i Renaults transportbilsutbud. Denna robusta och högst anpassningsbara bil passar till exempel hantverkaren, livsmedelsbutiken eller sjukvården. Upp till 8,6 kubikmeter i lastvolym.

Renault Master

Renault Master

Vår största transportbil. Går att få som dubbelhytt eller skåp i flera olika versioner. Du väljer precis hur du vill ha den. Maximal lastvolym i skåpbilen är hela 17 kubikmeter. 

Renault Master E-Tech electric

Renault Master E-Tech Electric

Renault Master E-Tech Electric är en 100 % eldriven transportbil, som når 120 km enligt WLTP. Hela 13 versioner och en användbar volym mellan 8–22 kubikmeter ger dig chansen att skräddarsy din bil. Upplev den underbara tystnaden i kupén som eldriften ger.

Nya Renault Trafic Passenger

Renault Trafic Passenger

Renault Trafic Passenger har ett anpassningsbart passagerarutrymme med upp till 9 passagerare. För ett större lastutrymme så går det utmärkt att ta bort andra eller tredje raden. Interiören i förarplats är uppdaterad med inbyggt Easy Link-uppkopplingssystem och många nya säkerhetsval.

Stora Mellby Rör är nöjda med helhetslösningen från Bil-Nilsson

Stora Mellby rör

När Stora Mellby Rör skulle gå över från att köpa till att leasa sina bilar föll valet på Bil-Nilsson. Helhetslösningen var avgörande och i dag ser man bilarna som sina främsta reklampelare.

1944 startade Stora Mellby Rör. Då sysslade man med att dra in centralvärme och vatten till husen ute på landsbygden. I dag försöker man göra det på ett så energieffektivt sätt som möjligt – och ett tungt jobb med mycket installationer i gjutjärn har nu blivit lättare med plast som främsta material. Mycket har hänt sedan Karl-Erik Andersson grundade företaget, både i världen och i Stora Mellby Rör.

Det anrika bolaget är något så ovanligt som medarbetarägt. 30 av de 40 anställda är delägare. En av dessa, ekonomiansvarige Mikael Persson, har varit med sedan 1980.

– Det är väldigt positivt att driva företag på det här sättet. Fler känner sig delaktiga och tar ansvar, säger han.

Tack vare företagets storlek sitter Stora Mellby Rör och dotterbolagen Alingsås Rör samt Stora Mellby Rör i Trollhättan på en bred kompetens, säger han.

– Den är vår stora styrka.

Under åren har företaget byggt upp ett stort nätverk av kunder från Lerum i syd till Trollhättan och Lilla Edet i norr.

– Vi har närmare 6000 återkommande kunder, och det är ett kvitto på att vi gör ett bra jobb, säger Mikael Persson.

Stora Mellby rör

Starkt helhetskoncept

Sedan 2015 är Bil-Nilsson en viktig samarbetspartner. Tidigare hade Stora Mellby Rör ägt sin vagnpark men efter en omvärdering för fem år sedan bestämde man sig för att börja leasa. Man tog in offerter från sju olika företag och valet föll till slut på Bil-Nilsson.

– Det var inte bara priset som avgjorde utan hela konceptet. Vi fick ett bra intryck av säljaren.

Vad i konceptet föll ni för?

– Det lokala och den fina helhetslösningen med en stor serviceverkstad om det skulle hända något, säger han.

Mikale Persson framhåller också hämta-lämna-servicen som Stora Mellby Rör använder sig av.

– Den är värd mycket. Tidigare körde vi själva in bilen på service och det tog tid, säger Mikael och fortsätter:

– Det värsta som finns är när killarna står still och inte har verktygen. Nu kan vi planera verksamheten på ett bättre sätt. Det är positivt för lönsamheten.

Stora Mellby Rör leasar 27/28 Renault transportbilar. Efter fem år eller 10 000 mil är det dags att plocka ut nya.

– Den stora fördelen med leasing är att vi alltid har fräscha och fina bilar ute. De är den bästa reklampelaren för Stora Mellby Rör. Vår logga syns i hela regionen och alla känner till oss. Det är kanon!

Till toppen av sidan