Sommardäck och friktionsdäck

Vad är skillnaden på sommardäck och friktionsdäck?

Sju procent* av Sveriges bilister uppskattas köra med vinterdäck på sommaren. Är du en av dem? Tänk om! Här är skillnaden på sommardäck och friktionsdäck.

Friktionsdäck är tillåtet på sommaren, men klart olämpligt. Det enkla svaret på frågan om skillnaden mellan sommardäck och friktionsdäck är att friktionsdäck är anpassat för vinterns klimat. Det innebär att gummiblandningen i däcket är mjukare, vilket ger bättre fäste och köregenskaper på vintern. På sommaren däremot är sommardäcket överlägset.

Många kanske tänker att man vill köra slut på sina friktionsdäck under sommaren, då lägsta tillåtna mönsterdjup på sommarväglag är 1,6 mm, mot 3 mm på vinterväglag. Det är dock ingen bra idé.

Säkrare sommar med sommardäck, säkrare vinter med friktionsdäck

Att köra en bil med friktionsdäck under sommaren ger längre bromssträcka, minskad stabilitet och risken för vattenplaning ökar. Tester har visat att bromssträckan ökar med tre billängder för ett friktionsdäck jämfört med ett sommardäck när du bromsar in från 80 km/h vid varma förhållanden.

Är mönsterdjupet på dina friktionsdäck under tre mm betyder det ännu större skillnad mot ett sommardäck med normalt mönsterdjup. Därför råder vi dig att alltid ha två uppsättningar däck. Ett för sommarsäsongen och ett för vintersäsongen. 

Är dina friktionsdäck slitna? Våra däcktekniker gör gärna en okulär besiktning och tar fram ett förslag på nya däck. Kontakta oss via dack@bilnilsson.com med dina frågor.

Boka tid för däckbyte här>

*Enligt NTF.

Till toppen av sidan