Därför ska du tvätta bilen på vintern

Därför ska du tvätta bilen på vintern
"Det är väl ingen idé att tvätta bilen på vintern när den blir smutsig direkt?"

Du känner säkert igenom resonemanget när du själv tänker på att tvätta bilen under årets mörka månader. Men faktum är att det är lika viktigt att tvätta bilen på vintern som på sommaren. En biltvätt fyller nämligen fler funktioner än enbart att bilen ser trevligare ut.

Smutsen och saltet från vägarna gör att bilen och lacken slits snabbare.

Smutsen gör också att bilen inte syns lika bra, då lacken och lamporna reflekterar sämre. En smutsig och oläslig registreringsskylt kan också leda till att du blir bötfälld.

Enkel lösning

Lösningen på problemet är enkel och förlänger bilens och lackens livslängd.

För att undvika att spridiga giftiga kemikalier till våra känsliga vattendrag, kan du tvätta bilen på en gör-det-själv-hall eller ta bilen till en automattvätt. Dessa samlar upp kemikalierna så att du inte riskerar negativ miljöpåverkan. Vill du ändå tvätta bilen hemma så gör det på en grusuppfart eller gräsmatta, så att inte smutsigt och giftigt vatten rinner ut i dagvattensystemet. 

Den enklaste och för miljön bästa lösningen är att tvätta bilen i Bil-Nilssons svanenmärkta tvättgata. Där ingår även manuell avfettning och avspolning utförd av vår utbildade personal, innan bilen körs genom automattvätt.

Läs mer om vår biltvätt>

Så går en biltvätt till hos oss

Vår biltvätt ligger till vänster om parkeringen sett från infarten till Bil-Nilsson.

Gå först in genom dörren till hyrbilar för att betala.

I tvätten blir bilen manuellt avfettad och avspolad av utbildad personal. Detta löser upp olja, asfalt och annan smuts som är fet.

Därefter går bilen in i tvätten med mjuka fiberdukar som schamponerar bilen. Ingen risk för repor i lacken alltså. Bilen sköljs sedan av och går igenom torken.

På andra sidan har du en ren bil. Allt detta på bara några minuter.

Svanenmärkt biltvätt

  • Bemannad
  • Avfettning
  • Mjuka borstar
  • Tork

183:-*

*Med Volvo/Renault/CarPay-kort. Ord. pris 229 kr.

Tvätta bilen på vintern bil-nilsson tvätta

Läs mer

Aktuella kampanjer