Tvätta bilen i en biltvätt

Därför bör du tvätta bilen i en biltvätt

Smuts är en av lackens stora fiender. En regelbundet tvättad bil håller därför sin fräschör längre. Sommartid är rekommendationen att tvätta bilen vart fjortonde dag, medan det vintertid bör göras varje vecka.

Att tvätta bilen ofta kan vara något som de flesta inte prioriterar. Det är lätt att glömma bort och många lägger hellre tiden och pengarna på annat. Men genom att få in biltvätten som rutin ökar du livslängden på lacken och därmed även andrahandsvärdet på bilen. Vårt råd är att tvätta bilen på en svanenmärkt biltvätt.

Miljövinster med biltvätt

En bil som tvättas på gatan släpper nämligen ut 10 gånger så mycket skadliga ämnen jämfört med en bil som tvättas i en Svanenmärkt biltvätt. Vår tvätt renar och återanvänder stora delar av vattnet och har oljeavskiljare samt slambrunn.

När du tvättar bilen på asfalterad mark är risken stor att vattnet för med sig föroreningar i form av olja, tungmetaller och rester från rengöringsmedlen. Det riskerar sedan att rinna ut i våra sjöar där flera av dem är dricksvattentäkter. Varje år orsakar smutsigt vatten skada på natur, djur och människor.

Tvätta bilen på svanenmärkt biltvätt

En enkel miljöinsats är alltså att tvätta bilen hos oss. Vår tvätt är svanenmärkt och använder dessutom mindre vatten än om du skulle göra det själv eller gå till en icke svanenmärkt automattvätt.

Enkelt sammanfattat: förutom en insats för miljön sparar du också tid – i vår biltvätt blir bilen ren på bara några minuter.

Vill du ha en mer grundlig genomgång inför sommarens hemester rekommenderar vi Bilvård Mellan. Den innehåller:

  • Avfettning
  • Maskintvätt i vår svanenmärkta biltvätt
  • Dammsugning
  • Utvändig och invändig avtorkning
  • Fönsterputs
  • Fälg/däckrengöring
Till toppen av sidan