Tim A Nilsson Bil-Nilsson

”Vi är ett otroligt gött gäng här”

Tim A Nilsson lämnade musikbranschen för Bil-Nilsson. Det är ett val han inte ångrar.

Året var 2014 och Tim A Nilsson stod vid ett vägskäl. Han hade bildat familj med sin Carolina och fått en son som hette Harry. Helgerna bestod då av gig med dansbandet Drifters och veckorna var lediga.

– Jag var fruktansvärt trött på att resa runt. Jag längtade hem till familjen och det var riktigt jobbigt att inte vara hemma på helgerna, säger Tim.

Vissa veckor, kanske en gång i kvartalet, åkte bandet ut på en hel veckoturné. Han började vantrivas och hade inte särskilt mycket gemensamt med sina bandkollegor.

– Musiken var inte särskilt kul längre. Då bestämde jag mig för att söka jobb i Alingsås. Jag sökte allt jag kom över och fick arbete här på Bil-Nilsson.

Tim A Nilsson tvättar en bil på Bil-Nilsson

Trivs med vardagsrutiner

Tim A Nilsson började jobba i tvätten. En rejäl omställning från musikerlivet alltså.

– Det var rätt skönt. Speciellt att vara hemma och få rutiner i vardagen.  Dessutom fick jag schyssta kollegor och bra vänner här. Det är ett otroligt gött gäng, säger han.

Men efter några år på Bil-Nilsson, där han till slut hade hand om kundcenter och hyrbilar tillsammans med brodern Hampus, ville han testa något annat.

– Jag fick jobb på Derome där jag åkte runt och levererade skruv. Det blev cirka 40 mil om dagen ensam i bil. Jag märkte tidigt att det inte riktigt passade mig. Jag har ett stort socialt behov.

Sen kom corona och Tim blev uppsagd på grund av arbetsbrist. Perfekt, visade det sig.

– Samma dag som jag blev uppsagd fick jag jobb på Bil-Nilsson igen. Nu är jag tillbaka och jobbar med hyrbilar och tvätten.

Vad är det bästa med att jobba här?

– Det är framför allt kollegorna. Mina arbetsuppgifter är hyfsat varierade och det trivs jag med. Jag får röra på mig en del också. Sammantaget är det en lättsam och trevlig arbetsplats, säger Tim.

Tim A Nilsson spelar trummor

Spelar med Arvingarna

Efter några år borta från musiken hittade han suget igen. 2019 ringde Arvingarna och ville ha med honom som trummis på deras krogshow. Sedan dess spelar Tim på alla större liveproduktioner.

2021 kom det tredje barnet. Med tre pojkarna Harry, Abbe och Rio är det fullt ös, säger han.

– Det är lite halvångest över att behöva åka i väg på helgerna inbland. Men som tur är har vi många som hjälper till. Carolina har en stor släkt, säger Tim.

Till slut summerar Tim A Nilsson livet på sitt kärnfulla sätt:

– Spela trummor på helgerna, jobba på vardagarna, leka med barnen och så klämma in en after-work då och då.


Utforska vårt utbud av hyrbilar>

Till toppen av sidan