Spring Night Shopping

Spring Night Shopping – en mysig shoppingkväll i centrala Alingsås

Nu laddar butikerna i centrala Alingsås upp för vårens stora shoppingkväll: Spring Night Shopping den 28 april. Vi tog tempen på några av de som är med och planerar eventet.

Spring Night Shopping började som en årlig händelse med tjejkvällar i Gallerian Storken för åtta år sedan. Eventet har under åren både breddat och spridit sig. Allt fler handlare hakar på shoppingkvällen med dess härliga blandning av unika butiker och större kedjor. Sedan 2017 kallas eventet för Spring Night Shopping.

I år gör TB-Gruppen, som äger Galleria Storken, gemensam sak med Alingsås handel och sprider ordet om Spring Night Shopping tillsammans.

Gro Hansen JohnssonGro Hansen Johnsson jobbar som Sales Manager på Grand Hotel och sitter i Alingsås handels styrelse.

– Vi vill att Alingsås ska vara en levande stad som folk vill återkomma till. Spring Night Shopping handlar inte bara om bra erbjudanden utan även om att vi ska skapa upplevelser som gör att man längtar tillbaka, säger hon och fortsätter:

– Med Spring Night Shopping vill vi sprida budskapet om Alingsås som handelsstad. Vi vill att besökare, både folk från Alingsås och från andra städer, ska få uppleva småstadspulsen, det personliga bemötandet och att strosa runt i den vackra trästaden.

Under Spring Night Shopping kommer butikerna med ett antal fina erbjudanden. Chansen är stor att de flesta besökare hittar något till extra bra pris. Men det händer också andra saker under kvällen:

– Den som vill så kommer kunna lyssna till svängig live-musik i Gallerian Storken, säger Gro.

Upptäck Alingsås fina stadskärna

Alingsås välbevarade stadskärna och läget mitt i regionen ser Gro Hansen Johnsson som Alingsås viktigaste USP. Staden stod emot  60-talets anda när många småstäders centrum revs för att göra plats för nytt. Gro är väldigt tacksam för det.

– Tack vare alla nejsägare på 60-talet så har vi fått behålla det mesta av vår fina stadskärna. Trästaden gör Alingsås unik. Sedan kan vi bygga på med det andra staden är känd för: kaféerna, potatisen, det historiska arvet. Allt det bygger på småstadspuls och den gamla fina, mysiga stadskärnan.

– Det är det vi ska locka utomstående besökare med, men också alingsåsare. Jag vill uppmana dem att upptäcka sin egen stad, säger hon.

Förra årets pandemiversion av Spring Night Shopping blev till Spring Week Shopping för att kunna sprida ut besökarna under olika dagar. I år har valet återigen fallit på att ha eventet under en kväll.

Vad hoppas ni på för resultat för året Spring Night Shopping?

– Vi vill göra det så pass bra att besökarna vill komma tillbaka och att alingsåsarna ska få en nyuppväckt kärlek till sin hemstad.

 

Några av handlarna om Alingsås och Spring Night Shopping

Jeanette HallgrenJeanette Hallgren, marknadskoordinator på TB-Gruppen som äger och driver Gallerian Storken

Vad gör Alingsås unikt som handelsstad?

– Miljön med de små innergårdarna och kullerstensgatorna. Folk gillar att det är mysigt och lättillgängligt med gångavstånd till allt.

Vad gillar du själv mest med shoppingen i Alingsås?

– Jag tycker att det är väldigt bra service. Man blir väl bemött av all personal, som är vänliga och personliga. Det får jag också höra från min syster som bor i Borås och som älskar att handla i Alingsås.

Vad ser du fram emot med Spring Night Shopping?

– Myllret på stan! För någon lördag sedan kryllade det av människor på stan och jag blev så glad. Det var verkligen en levande stad, något som jag inte känt på länge.

Jonas Ericsson Skosalongen
Jonas Ericsson, Skosalongen och ordförande i Alingsås handel
Vad gör Alingsås unikt som handelsstad?

– Alingsås är attraktivt med unika butiker, unika gångstråk och trivsam atmosfär. Trygga och lugna Alingsås som har allt.

Vad gillar du själv mest med shoppingen i Alingsås?

– Man får träffa handlarna i butikerna oftast. Det är inte övervägande kedjeföretag utan det är en bra mix mellan lokala, egna företagare och kedjeföretag.

Vad ser du fram emot med Spring Night Shopping?

– Att se människor komma och mötas i centrum. Jag hoppas också på generationsshopping där far- eller morföräldrar, barn och barnbarn handlar tillsammans inför sommaren i vårt familjära Alingsås.

Linda Aspsjö-DahlgrenLinda Aspsjö-Dahlgren, Balders Hage:

Vad gör Alingsås unikt som handelsstad?

– Först och främst är det en väldigt mysig stadskärna: trästaden. Vi har många små, unika butiker samt kaféerna.

Vad gillar du själv mest med shoppingen i Alingsås?

– Ingen storstadsstress och vi har allt på gångavstånd. Jag kan göra alla mina ärenden lite snabbt på lunchen. Kläder till mig själv eller skor till ungarna, allt man kan tänkas behöva finns här.

Vad ser du fram emot med Spring Night Shopping?

– Det är alltid roligt med dessa event, kunderna är positiva och glada. Folk träffar sina kompisar eller tar med sig hela familjen och går på stan. Stämningen är på topp!

Besöksguide Spring Night Shopping

Affärerna håller öppet till 21:00. Passa även på att besöka någon av de öppna kaféerna under kvällen.

Parkering:

För bekymmersfri parkering rekommenderar vi att ställa dig i något av parkeringshusen. Dessa finns under Gallerian Storken med infart från Norra Strömgatan eller vid Estrad med infart från Stationsgatan, nära Alingsås station och bara ett stenkast från Kungsgatan. Betalar gör du enkelt och smidigt via appen Easypark som du kan ladda ner här>.

Det finns också ett par större gratisparkeringar på Lilla- och Stora torget samt utspridda parkeringar runt om i Alingsås stadskärna.

Tåg:

Det kanske bästa sättet för den som har möjlighet är att ta tåget till Alingsås. Alingsås station ligger mitt i stan och du tar dig till Kungsgatan på endast ett par minuter. På promenaden till shoppinggatan passerar du vackra Grand Hotel, Alingsås museum, och den fina lilla bron som knyter ihop Lilla och Stora torget. Till vänster om Stora torget skymtar du också det vackra rosa rådhuset som byggdes 1769.


Alingsås handels hemsida>

Till toppen av sidan