Renault Megane Electric

Första intrycken av helt nya Megane E-Tech 100% Electric

Nya elbilen Renault Megane E-Tech Electric har alla förutsättningar för att bli en riktig storsäljare. Det intrycket får man efter att ha pratat med vår Renaultexpert Jonathan Goodson som haft äran att provköra den.

Nya Renault Megane Electric är Renaults andra renodlade elbil efter succén med Renault Zoe. Jonathan Goodson var tillsammans med vår andra Renaultsäljare Anders Eggelind uppe i Stockholm för att provköra och lära känna den nya modellen lite närmare.

Vi fick en pratstund med en begeistrad Jonathan, som blev golvad av Megane Electric.

Renault Megane Electric

Vad är dina första intryck av Renault Megane Electric?

– Det här är en helt ny nivå: Renault 2.0. Exteriört så känner man igen Renaults nya designspråk, som även ses i nästa års Austral. Men detta är en elbil så som elbilen borde vara 2027, alltså fem år fram i tiden. Det är en bil som ingen annan tillverkare har, skulle jag påstå, säger Jonathan Goodson.

– Vi fick prova bilen med det stora batteriet, starkaste motorn och högsta utrustningsnivån. Efter en provkörning är det 100 % vill-ha-känsla, en gamechanger!

Wow, vad kul att höra! Kan du beskriva bilen lite mer detaljerat?

– Den är väldigt komfortabel, som alltid med Renault. Accelerationen är responsiv, det nya tunna batteriet gör att bilen väger mindre än andra elbilar i samma klass. Det är gott om utrymme i bilen som har plant golv då den saknar kardanaxel i mitten av bilen.

– Bilen har gott om plats i baksätet, även för vuxna. Både jag och Anders är över 180 cm och vi fick båda bra utrymme, säger han.

Den nya skärmen har fått en del uppmärksamhet.

– Ja, och med all rätt. Den är helt otrolig. Det är nästan i tv-nivå, definitivt bättre än Ipad. Upplösningen och den supersnabba responstiden är magisk. Upplägget är intuitivt och du kan styra det mesta från ratten. Till och med röststyrningen funkar bra, vilket jag inte varit med om i någon annan bil.

Renault Megane Electric

Vad fick du reda på om det nya batteriet och dess kapacitet?

– Det verkar inte vara några konstigheter. De har kört 600-700 mil i alla temperaturer. När de körde den i minus 22 sänktes kapaciteten från 47 mil till 43 mil. Det är riktigt starkt och jag skulle verkligen säga att detta är en elbil som passar de flesta i Sverige.

Passar den även för barnfamiljer?

– Bagageutrymmet är inte det största, och är ni fem i familjen så är den nog för liten. Men som andrabil för den stora familjen och som förstabil för den mindre tror jag absolut att den skulle fungera.

I samband med provkörningen fick du också testa Volkswagen ID.3 och Polestar 2. Hur står sig nya Megane Electric sig mot dem?

– Mycket bra. Jag föredrar definitivt Megane Electric. Till och med framför Polestar 2. Där satt man bra, men den kändes trång och den var trög. Inte alls lika kul att köra.

– För mig som Renaultsäljare är det kul att känna att en bil som kostar betydligt mer inte var lika bra som Megane.

Renault Megane Electric bagage

Vilka är de närmaste konkurrenterna?

– Storleksmässigt och prismässigt är det Volkswagen ID.3 och Kia E-Niro som kommer som en ny bil snart. Men jag tror verkligen att Megane kommer ha stora chanser att lyckas på den svenska marknaden. Det är en rakt igenom fantastisk bil, och helt klart bättre än ID.3, säger han.

När kan man räkna med att få känna på den hos Bil-Nilsson?

– Vi får hit den vecka 26. Har man väl provkört den vill man beställa den direkt. Så bra är den.

Till toppen av sidan