Ditt första bilköp

Det här ska du tänka på vid ditt första bilköp

5 bästa tipsen inför ditt bilköp

Äntligen! Körkortet är i hamn och du har sparat ihop pengar till en kontantinsats. Nu är det bara en tidsfråga innan drömmen om din första bil har gått i uppfyllelse.

Ett bilköp är en av de största affärerna många gör i livet, och det är inte helt enkelt att veta vad man ska tänka på. Vi pratade med vår försäljningschef Andreas Pettersson som ger sina bästa tips inför ditt första bilköp.

 

1. Fundera på dina behov

”Bilen ska täcka så många behov som möjligt. Behöver du ett stort bagageutrymme? Eller är det viktigare att bilen är liten och smidig?

Behöver du bara en stor bil vid ett par tillfällen om året kan det vara smart att köpa en mindre bil och hyra en större när du behöver det. På så sätt kan du komma ner i kostnaderna.”

2. Räkna på totalkostnaden

”Att äga en bil ger dig stor frihet, men det är också en stor utgift. Tänk på att det inte bara är ett lån eller en klumpsumma som ska betalas. Skatt, service och försäkring tillkommer och det varierar vad som ingår.

En försäkring kan skilja i både pris och innehåll. Billigast är inte alltid bäst. Ha i åtanke att det ofta är ett stort värde som du ska försäkra. Det kan bli problem i din vardag om olyckan är framme och du inte är rätt försäkrad.”

3. Provkör gärna bilen

”Det kan alltid vara svårt att bilda sig en uppfattning av en bil om man inte provkör den.. Kanske har du bockat av hela checklistan, men är känslan inte rätt när du väl sitter vid ratten så välj en annan modell.”

4. Träffa en expert

”Diesel, bensin, laddhybrid eller elbil. Vilket val passar just din vardag bäst? En duktig bilsäljare kan hjälpa dig att navigera i djungeln, och hitta vad som passar just dina behov.

Boka ett möte med en av våra säljare. Förhoppningen är att du ska gå klokare därifrån. Ingen fråga är för dum för att ställas.”

5. Köp bilen lokalt och få ett enklare bilägande

”Handla gärna bilen så lokalt som möjligt. Upprätta en relation med säljbolaget, det gör ditt bilägande enklare i framtiden.

När problem uppstår, och det gör det förr eller senare, brukar det vara lite mer problematiskt om du köpt bilen på annan ort. Det blir längre att åka för reparationer, vilket kan ställa till det i vardagen.”

Hoppas att detta har gjort dig lite klokare. Välkommen in och prata med någon av våra kunniga säljare.

Text: Christoffer Hiding

Till toppen av sidan