Dålig lukt i bilen

Så får du bort dålig lukt i bilen

Något har börjat sprida dålig lukt i bilen. Du letar och letar, men kan inte lokalisera vad det är. Vad kan det vara och hur gör man för att få bort den där ofräscha känslan?

Det sista man vill ha i sin bil är en unken odör som gör bilresan till en plåga. Som tur är finns det flera saker att testa för att råda bot på problemet.

Rensa och städa bilen invändigt

Det första du bör göra är att städa bilen. Vet du med dig att du lätt slarvar med det kan det mycket väl vara problemet. Kanske du glömt en äppelskrutt invirad i papper som hamnat under ett av framsätena? Töm bilen på innehåll. Dammsug bilen ordentligt och ta ur gummimattorna, spola av och rengör. Damma och torka av klädsel, paneler och andra ytor inne i bilen. Detta görs bäst med en lätt fuktig trasa eller svamp. På klädseln kan du växla med en torr och fuktig svamp om vartannat.

Ättika neutraliserar

När du rengjort bilen så ställ in ett glas med ättika i bilen över natten. Ättika är surt och neutraliserar basiska ämnen i luften i bilen. Det funkar också med ammoniak om du hellre vill använda det. Vädra sedan en stund.

Luftfräschare

Ett annat tips som kan fungera är att köpa en luftfräschare. Det finns en mängd produkter i denna kategori så se till att läsa recensioner och bilda dig en uppfattning innan du köper en. Vårt råd är dock att testa med en grovstädning samt ättika först.

Vi hjälper dig

Får du inte ordning på lukten? Vänd dig till vårt bilvårdsteam så hjälper vi dig gärna.


Jag vill ha hjälp med dålig lukt i bilen>

Till toppen av sidan