Dagsutflykten är hetare än någonsin - Välkommen till Bil-Nilsson

Dagsutflykten är hetare än någonsin

Kvinna med cykel bredvid en röd Renault Captur

Dagsutflykten är hetare än någonsin

Den klassiska söndagsåkningen har senaste tiden fått sig ett uppsving. Långresor bokas av på grund av rådande omständigheter och istället väljer många att ta bilen för att upptäcka vidderna, även om det bara är strax utanför stan. En perfekt bil för detta är Renault CAPTUR – här berättar vi varför.

Frihetskänslan av att sätta sig i en bil och köra iväg är något många svenskar uppskattar. Det behöver inte handla om långa bilsemestrar. Att köra till butiken för att handla eller åka iväg och hämta upp vännerna för en promenad i skogen inger en frihetskänsla hos många.

I en tid då många behövt boka om eller ställa in sina inplanerade flygresor är det nu allt fler som tittar på möjligheten att semestra med bilen. Oavsett om det handlar om en vecka, en helg eller en dagstur. Med en bil är det du som bestämmer var och när ni ska åka. En frihet många värdesätter nu när mycket annat i vardagen har ändrats.

Perfekt för den aktiva livsstilen

Renault har länge uppmuntrat till vardagsäventyren och att hitta körglädjen i alla bilresor. Ett populärt alternativ för en mer aktiv livsstil är Renault CAPTUR, en smidig SUV som passar lika bra inne i staden som på landet.

Renault CAPTUR lanserades 2013 och har sedan dess sålts i 1,5 miljoner exemplar i mer än 90 länder. I Sverige blev modellen snabbt en storsäljare och har sålts i över 20 000 exemplar sedan lanseringen och ligger i toppen av B-SUV klassen.

I januari 2020 rullades en helt ny version av modellen ut på de svenska vägarna.

Eftertraktade SUV-egenskaper

Med en högre markfrigång är det enkelt att kliva in och ur modellen. Väl inne i förarsätet sitter du högt och har en god sikt runt din omgivning.

Tack vare sin storlek passar modellen lika bra inne i staden som ute på tuffare landsvägar. Oavsett om ditt äventyr tar dig till barnbarnens kalas eller till stugan ute på landet kan du ta dig fram smidigt och enkelt.

Säkerhet i toppklass

Nya CAPTUR tilldelades maxbetyget 5 stjärnor när modellen testades i Euro NCAPs säkerhetstest. Utöver förbättrad passiv krocksäkerhet är Nya CAPTUR utrustad med omfattande aktiv säkerhetsutrustning som: 6 krockkuddar, automatisk nödbroms (AEBS) med city-funktion som även omfattar oskyddade trafikanter som cyklister och fotgängare, trafikskyltsavläsning och filbytesvarning med filhållningsassistens.