Carl Blanck på Bil-Nilsson

Så gör du en bra bilaffär – en begagnatsäljares bästa tips

Låt oss slå fast det direkt: en bil går (nästan) alltid ner i värde. Men hur ska man tänka och vilken typ av bil ska man köpa för att behålla så mycket av värdet som möjligt när det blir dags att sälja bilen igen? Vi frågade Carl Blanck som är begagnatsäljare på Bil-Nilsson.

Vilken typ av bil tappar minst i värde?

– Det är en fråga som är väldigt svår att svara på. Marknaden ändras hela tiden och vad som är populärt i dag kanske det är mindre efterfrågan på om några år. Därför tycker jag att man inte ska tänka så mycket på värdet, utan fokusera på funktion.

– Välj en bil som passar dina behov och din vardag. Fokusera på att hitta en bil som gör din vardag enklare och kanske lite lyxigare om du kan unna dig det, säger Carl Blanck.

Hur får man en överblick av utbudet på bästa sätt?

– Nätet är helt överlägset. Blocket är din bästa vän. Det går att tratta ner ens sökning väldigt specifikt. Känner du att du behöver hjälp med att hitta en bil som passar dina behov hjälper vi dig gärna.

Vad ska man tänka på när man provkör bilen?

– Försök tänka bortom dina förutfattade meningar om olika märken. Ha ett öppet sinne när du ska provköra. Skruva ner stereon. Känn efter och använd dina sinnen, hur låter motorn, hur bekväm är sittställningen och hur känns bilen att köra?

– Jag brukar rekommendera att provköra bilen på ens vardagssträcka, för det är den man kommer att köra 80 % av sitt bilägande. Försök även köra så blandat som möjligt. Både motorväg, landsväg och stadskörning, säger han.

Carl Blanck begagnatsäljare i Bil-Nilsson

Varför är det bättre att köpa bil hos en handlare än privat?

– Först och främst så är det tryggare. Nu när bilarna kostar alltmer så vill man veta var man stoppar sina pengar och att man får något tillbaka om det händer något med bilen. Vi som handlare ger den tryggheten. Vi jobbar med relationen och lämnar inte vår kund i sticket. Hos oss kan man samla allt med sitt bilägande under ett och samma tak, och det uppskattar många av våra kunder.

Vad ska man kan göra för att bilen ska tappa så lite av sitt värde som möjligt?

– Först och främst sköt servicen. Ett lackskydd är också bra. Då har du en schysst lack om tre, fyra år när det kanske är dags att byta in bilen.

– Vårda bilen genom att tvätta den regelbundet. Vi har en bra tvätt och även olika bilvårdspaket om man vill överlämna den biten åt proffs, säger Carl Blanck.


Kontakta Carl med dina frågor>

Bilar i lager>

Till toppen av sidan