Brandt Bil och Bil-Nilsson skriver kontraktet

Bil-Nilsson förvärvas av Brandt Bil

Redan i början av nästa år tar Brandt Bil över Bil-Nilssons verksamhet genom förvärv. Tillträdet förväntas ske den 2 januari 2023.

Brandt Bil är ett familjeföretag med gamla anor. Redan 1929, två år efter att Volvo Cars grundades, skrev Stanley Brandt återförsäljarkontrakt med biltillverkaren. Än i dag är Brandt Bil ett privatägt familjeföretag, nu i fjärde generationen. Brandt Bil har en rad anläggningar över hela Västsverige, och utökar nu med Bil-Nilssons anläggning längs med E20 i Alingsås.

Daniel Nilsson, vd på Bil-Nilsson, säger:

”För mig har det varit viktigt med en långsiktig och trygg aktör som fortsätter driva verksamheten. Min tro och förhoppning är att bolaget får en fortsatt god utveckling under familjen Brandt. En utveckling som stärker relationer och skapar värden för företagets kunder, trygghet för företagets anställda och deras familjer.”

Madeleine Brandt, vice vd på Brandt Personbilar, säger:

”Vi är fantastiskt glada över att utöka vår affär med Bil-Nilssons verksamhet och i en geografi som känns helt rätt för oss. Nu ser vi verkligen framemot att tillsammans med nya kollegor fortsätta utveckla vårt kunderbjudande och bibehålla god lönsamhet framöver!”

Bil-Nilssons fullserviceanläggning med bilförsäljning, verkstad, skadecenter, bilvård, däckhotell och hyrbilar samt Tanka och Tvätt tas nu över av Brandt. Bil-Nilssons verksamhet har en omsättning på ca 400 miljoner kr och är ca 70 anställda.

Överlåtelsen är villkorad godkännande från den svenska konkurrensmyndigheten.

Christopher Brandt, vd på Brandt Personbilar, säger:

”Vi har expanderat i Skaraborg under året som en del i vår tillväxtplan för att säkerställa framtida konkurrenskraft. Att nu också få inkludera Bil-Nilssons fina verksamhet i Alingsås på vår resa känns fantastiskt bra!”

 

Om Brandt

Brandt är bilkoncernen som säljer Dacia, Ford, MG, Mazda, Renault, Volvo Cars och Volvo Trucks & Buses samt dotterbolaget Brandt Båt som är återförsäljare för Bella, Falcon, N-Fun, Northstar, Radinn och elbåtar av märket X Shore. Bolaget grundades 1929 av familjen Brandt, som fortfarande är ägare till bolaget. Koncernen har 31 anläggningar på 21 orter med en omsättning på ca 3,7 miljarder samt ca 600 anställda.

Koncernens ledstjärna är att ha långsiktigt nöjda kunder och erbjuda dessa produkter och tjänster så hela mobilitetsbehovet tillgodoses – Vi finns i din närhet!

 

För information vänligen kontakta:

Christopher Brandt, vd Brandt Personbilar

010 – 250 71 00 – christopher.brandt@brandtbil.se

Madeleine Brandt, vice vd  Brandt Personbilar

0522 – 814 03 – madeleine.brandt@brandtbil.se

Daniel Nilsson, VD på Bil-Nilsson

0322-66 88 16 – daniel.nilsson@bilnilsson.com

Till toppen av sidan