Bästa fisket i Alingsås - Välkommen till Bil-Nilsson

Bästa fisket i Alingsås

Fiske i Alingsås
Visste du att det finns upp till 100 sjöar i Alingsås kommun? Och där det finns sjöar finns det ju oftast fisk. Känn lugnet och upptäck vad Alingsås har att erbjuda genom denna guide.

Är du inbiten fiskare och alingsåsare? Då kommer du med stor sannolikhet känna igen tipsen. Men är du här på besök och är intresserad av att testa på olika sjöar i området hoppas vi att den här guiden kan ge dig uppslag till att upptäcka vår fantastiska natur.  

Anten 

I denna fiskrika sjö med cirka 18 olika arter kan du fiska bland annat abborre, gös och braxen. Sjön ligger en mil nordväst om Alingsås och det är tillåtet att fiska från båt. Fiskekort och båtkort är dock ett krav. Ett dagskort kostar 60 kr och vill ni fiska med båt kostar det ytterligare 300 kronor. För barn och ungdomar under 18 är det fritt att fiska. Besök gärna Gräfsnäs slottspark när du ändå är i trakterna. 

Klicka för att beställa fiskekort och djupkarta.    

Gerdsken 

Den lilla centralt belägna sjön Gerdsken ligger på gångavstånd från Alingsås station. Gerdsken är en grund badsjö där det är gratis att fiska. Vanlig fångst är sutare, braxen och karp. Fyra stycken restauranger ligger i direkt anslutning till sjön om du blir hungrig – allt från sushi till burgare. 

Ömmern, Ören och Nären 

De tre grannsjöarna omfattar en total yta på 974 hektar. Sjöarna hittar du söder om Alingsås. Ömmern, Ören och Nären är näringsfattiga sjöar så fiskbeståndet kan variera. Det brukar vanligen finnas normal tillgång till abborre och gädda. Ömmern är den största av sjöarna och är djup och klar. Barn och ungdomar kan fiska fritt upp till 14 års ålder. 

Köp fiskekort på www.ifiske.se 

Mjörn 

Mjörn är områdets största sjö (på plats 53 av Sveriges hundratusen sjöar) och där har många alingsåsare båtar. Trakterna kring Mjörn har varit bebodda sedan 8–9000 år. Sjön är en av de fiskrikaste sjöarna i Västergötland och fiskekort behövs året om. Undantag görs för barn och ungdomar under 18 år. Förutom de vanliga matfiskarna, däribland gösen som finns i många stora exemplar, finns här även Mjörnlaxöringen.  

Köp fiskekort på www.ifiske.se 

Stora och Lilla Färgen 

De vackert belägna sjöarna Stora och Lilla Färgen hittar du söder om Alingsås. I närområdet finns även golfbana och camping med en vidsträckt och långgrund sandstrand. Vanliga fiskar är gädda och abborre. Barn och ungdomar under 18 år fiskar gratis, men du som vuxen behöver fiskekort. 

Hitta fiskekort på www.ifiske.se. 

Ytterligare tips: Ladda ner appen Fishbrain som har relativt många användare i Alingsås.

God fisketur!