5 appar för barnen

5 barn-appar för sommarens resor

Allt var inte bättre förr – åtminstone inte semesterresorna i bil, eller? Många av våra föräldrar känner säkert igen sig i att vara på gränsen till sammanbrott på grund av skrikande rastlösa barn och en AC som inte fungerar (du kan alltid boka en genomgång av luftkonditioneringen hos oss för att undvika obehagliga överraskningar).

Idag finns det digitala hjälpmedel som kan få den mest hårdnackade motståndare mot skärmtid att smälta. Här är våra tips på fem bra appar som både underhåller och lär barnen något. Resultatet: lugnare och gladare barn under långresan.

1. Lek och lär med matte

Lek och lär med matte är ett plattformsspel i behagligt tempo för barn i tidiga skolåldern. Karaktären i spelet är ute på promenad och stöter där på olika mattetal. För att komma vidare gäller det att svara rätt. För varje rätt svar får man en stjärna. Efter ett visst antal stjärnor får man en belöning i form av en ny hatt. Spelaren ställer själv in svårighetsgrad, så spelet passar flera åldrar. Enligt en recension av spelet passar appen barn i åldrarna 5–8 år.

Länk till spelet i App Store

YouTube video

2. Tittut för småbarn

För de mindre barnen är detta spel en guldgruva. Det tar nämligen det välbeprövade konceptet pekbok till en ny, digital nivå och låter barnet botanisera bland fordon, djur och annat kul. Appen passar barn mellan 1 och 3 år.

Länk till appen i App Store

Länk till appen i Google Play

YouTube video

3. Lekis (Babyloonz) TV

Kanske känner du igen Babyloonz från Borsta tänderna-videon från YouTube? Faktum är att i appen finns en hel drös med pedagogiska och roliga sånger, pekböcker och barnprogram. Materialet är framtaget med hjälp av förskolepedagoger, så du kan lita på att det ger dina barn en meningsfull stund framför telefonen eller paddan. Lekis TV passar barn upp till 5 års ålder.

Länk till appen i App Store

YouTube video

4. Liten kattunge och hans vänner

Älskar din fyraåring katter? Kolla hit. Älskar din fyraåring inte katter? Kolla hit ändå. Han eller hon kommer definitivt att göra det efter att ha spelat Liten kattunge och hans vänner. Spelet innehåller sju minispel där ditt barn får pussla, blanda färger och träna minnet. Supermysigt på alla sätt och vis.

Länk till spelet i App Store

https://www.youtube.com/watch?v=9cretZEatF0

5. Bolibompa

Om du mot all förmodan har missat appen byggd på SVT:s klassiska Bolibompa är det hög tid att ladda ner den nu. I appen får man följa draken Boli på olika upptåg. Det kan handla om allt från vardagssysslor som att borsta tänderna och klä på sig till att leka kurragömma. Appen har också SVT:s digra utbud av barnprogram. Appen kan vara lika kul för en ettåring som för en femåring.

Länk till appen i App Store

Länk till appen i Google Play

YouTube video

Hittar du inget du gillar här? Kolla då in pappasappar.se som har en hel uppsjö av apptips!

Text: Christoffer Hiding
Till toppen av sidan