Christian Carlsson har sitt drömjobb

Christian Carlsson säljare på Bil-Nilsson

Som säljare på Bil-Nilsson har Christian Carlsson sitt drömjobb. – Hade du frågat mig om vad jag verkligen ville jobba med hade du fått samma svar när jag var tolv, 18 och 28. Jag har alltid velat bli bilsäljare, säger han. Vi har gått en trappa upp i Bil-Nilssons lokaler och sätter oss i ett […]

Innebandyhjärtat bultar fortfarande starkt för ”Siffran”

Siffran IBK Alingsås

I Alingsås känner nog de flesta i föreningslivet till Stefan ”Siffran” Johansson. Många är de ideella timmar han lagt på sitt hjärtebarn: IBK Alingsås. Bland de moderna lägenhetshusen uppe på höjden ligger Stadsskogshallen, där IBK Alingsås efter många år som förening utspridd i olika hallar äntligen fick sitt hem. I den anspråkslösa klubblokalen träffar jag […]

”David kan slå Goliat i orientering”

Andreas Thern Skogshjortarna och hans lag

Tränaren Andreas Thern är fortfarande hög på framgången och gemenskapen från tävlingen Ungdomens tiomila. OK Skogshjortarna ställde upp med två tiomannalag och ett av dem slutade fyra i högsta svenska och internationella konkurrens. – Många år av hårt slit betalade sig. Jag kommer att komma ihåg det för resten av mitt liv, säger han. Uppe […]

Hanna Lorin är en ambassadör för gymnastiken

Hanna Lorin AIF gymnastik

Ingen vet hur det kommer sig att Hanna Lorin ville börja med sporten. Men desto fler vet varför hon fortsätter. – En dag när jag var sju år sa jag till mamma att jag ville träna gymnastik, och jag kommer inte ihåg varför. På något sätt väcktes ett intresse och jag fastnade. Jag träffar Hanna […]

En guide till baden i Alingsås

Gröne slätt gerdsken alingsås

Alingsås är känd för att vara en fikatät stad, men frågan är om det inte finns ännu fler badplatser? Med flera större insjöar behöver man inte åka långt för att hitta sin favorit. Vi går igenom badplatserna kring de olika sjöarna, och börjar med den mycket badvänliga sjön Gerdsken. Gerdsken  Badsjön Gerdsken ligger söder om […]

Hollanders glass: Prisbelönt gelato från Alingsås

Joachim Hollander,Hollanders glass

Joachim Hollanders förhållande till glass är en kärleksresa som startade på Amalfikusten i södra Italien. I dag driver han sin egen gelateria och har prisats för sitt hantverk. Få ord i det svenska språket är så positivt laddade som glass. Vi bär med oss de känslorna sedan barnsben. Då var det strutar fyllda av GB-glass […]