Rätt däck för just din bil

Med rätt däck får du en bättre körkänsla och lägre bränsleförbrukning. Dessutom är det viktigt för dig och dina medtrafikanters säkerhet. Besök oss på Bil-Nilsson i Alingsås när det är dags att byta däck, vi har lång erfarenhet av däck & hjul. Vi kan din bil och vi vet vilka däck som passar. Vi säljer premiumdäck till samtliga bilar från varumärken som Nokian Tyres, Michelin, Pirelli och Continental.

Utnyttja möjligheten att betala ränte- och avgiftsfritt på fyra månader med ditt Volvokort.

Kontakta oss för pris på däck till just din bil.

Hjulskifte

Vi hjälper dig att skifta till sommar-eller vinterhjul. Klicka här eller i länken nedan för att  boka tid för hjulskifte.

Per per skifte 395:- (med Volvokort 295:-)

Däckhotell

I samband med hjulskifte kan du välja att förvara dina hjul på vårt Däckhotell för att slippa lagra dem hemma. Då ingår att vi förvarar dina hjul i trygg och säker miljö. När det är dags att byta hjul nästa gång finns de redan på plats, hjulen är tvättade, lufttrycket kontrollerat och innan du kommer har vi gått igenom dem och undersökt att de är i bra kondition. Om det skulle vara så att det är dags att byta däck ringer vi dig i god tid innan säsongen. Hjulskifte ingår när du har dina hjul på vårt däckhotell.

Pris per säsong: 895:- (med Volvokort 795:-)

4-hjulsinställning

Med rätt hjulinställning förlänger du livslängden på dina däck och ökar både säkerheten och komforten även väggreppet ökar när hjulen har rätt vinkel vilket ger minskad risk för vattenplaning. Vid en hjulinställning ingår mätning av vinklar fram och bak samt justering efter behov.

Pris: 1095:-

Regler för vinter och sommardäck

Mellan den 1 december och den 31 mars är det lag på att använda vinterdäck om det är vinterväglag ute. Med vinterväglag menas om det är snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägbanan.

Dubbdäck får vanligtvis användas mellan den 1 oktober och den 15 april.

Rasmus Järnström

Rasmus Järnström

Däcktekniker

Richard Samuelsson

Richard Samuelsson

Däckcenter

Kent Hammar

Kent Hammar

Bildelar

Johan Stål

Johan Stål

Bildelar

Tommy Hägg

Tommy Hägg

Lagerchef

Pitstop hos Otto